5/06/12

Tun M dah kering modal agaknya....TAHNIAH kepada kepimpinan PAS apabila berjaya mengumpulkan segenap lapisan masyarakat dalam himpunan hijau ke Putrajaya di Kedah baru-baru ini.

Namun dalam kejayaan ini, pasti ada suara sumbang yang melemparkan tuduhan yang tidak berasas. Suara ini pastinya bimbang dengan kebanjiran rakyat yang dilihat membanjiri stadium.

Terbaru, Tun Dr Mahathir Mohamad membuat tuduhan yang tidak berasas dengan menyatakan bahawa semua peserta dibayar untuk menghadiri program tersebut.

Lawak spastic ini sudah pasti membuatkan penulis terhibur di pagi hari. Agaknya Tun M ni memang dah nyanyuk kot. Mana PAS nak korek duit banyak-banyak untuk saingi himpunan jutaan belia yang menghabiskan wang rakyat?


Pelik, PAS bergantung dengan duit sumbangan dan langsung tidak memiliki sebarang modal jika nak dibandingkan dengan Umno. Ini dapat dilihat apabila Umno membelanjakan jutaan ringgit untuk menarik golongan muda.

Malah wang yang dibelanjakan itu juga dilihat tidak masuk akal apabila untuk tandas bergerak sahaja dibelanjakan sebanyak setengah juta. 


Tapi adakah PAS mempunyai modal sebesar itu untuk menarik masyarakat ke perhimpunan anjuran mereka? Sudah pasti tidak, malah pada program himpunan hijau itu langsung tiada artis K-POP yang dijemput untuk menjojolkan biji mata anak muda.

Melihat kepada gambar yang dirakam sepanjang program berlangsung memang tak masuk akal malah PAS mungkin bankrap jika semuanya dibayar untuk hadir. Kesian Tun M dah kering modal.