17/01/13

Patrick Teoh cuba main api...


Kenyataan yang dikeluarkan oleh personaliti radio dan pelakon, Patrick Teoh yang meluahkan ketidakpuasan hati terhadap garis panduan yang dikenakan oleh Kerajaan PAS Negeri Kedah bagi sambutan perayaan Tahun Baru Cina adalah satu tindakan biadap.

Garis panduan itu antara lainnya menetapkan artis yang membuat persembahan agar berpakaian sopan, tidak menjolok mata, dan digalakkan menyanyikan lagu berunsur ketuhanan dan nasihat.

Teoh yang tidak puas hati dengan garis panduan tersebut berkata: "Menyanyikan lagu-lagu motivasi!!! Motivasi jenis apa yang mereka mahukan? Abaikan identiti dan jadi pak turut? Sembahyang lima kali sehari? Selubung seluruh badan perempuan? Apa ni???"

Jelas sekali ia melibatkan bukan sahaja Kerajaan PAS Kedah, malah turut mengaitkan sentimen agama yang mana ia berbaur hinaan terhadap Islam.

Kepada Patrick Teoh, anda hanya mementingkan diri dan nafsu anda sahaja tanpa memikirkan orang lain. Sentimen agama adalah terlalu sensitif jangan sesekali mengaitkan agama Islam jika anda ingin berhibur dengan hiburan terlampau anda itu.

Nak kritik boleh kritik tapi biarlah berhemah dan berpada-pada. Bak kata orang tua muda, terlajak perahu boleh diundur (orang tua), terlajak TWEET padah la jawabnye (orang muda).

Kenyataan itu jelas tidak menggambarkan semangat perpaduan dalam diri anda...adake semangat perpaduan dalam diri anda? Jika anda masakan anda boleh menyatakan pendapat tanpa menggunakan otak..!!!

Mungkin anda sememangnya tiada otak..!! Bangang macam Patrick Starfish Spongebob...

Dah sedap mengutuk agama orang lepas tu minta maaf...sama perangai macam puak-puak MCA yang duk hina agama Islam sebelum ni...dah siar dalam akhbar The Star, lepas tu mohon maaf...lepas tu buat balik..dah jadi mainan puak-puak ni.

Yang menghairankan ialah.....Mana yang duk canang diri mereka sebagai pejuang agama? Pejuang bangsa?...Mana Perkasa?...Mana Pekida? Mana Mahaguru Omardin Mauju? Bangkitlah nyatakan pendirian kalian jika benar bagai dicanangkan sebagai pejuang agama dan bangsa.

Kenyataan maaf Patrick.