15/01/13

Kak Pah #Listen menjawab di twitter...


Mungkin Sharifah Zohra Jabeen yang sebelum ini langsung tak dikenali dan kini beliau terkenal dengan kebodohan dan keangkuhan sudah panas punggung.

Pelbagai reaksi yang ditonjolkan oleh masyarakat maya terhadap beliau setelah beliau men#listenkan diri dalam satu forum di Universiti Utara Malaysia (UUM) baru-baru ini.

Beliau sekali lagi memberi reaksi yang kurang cerdik malah terus menghilangkan peratusan kecerdikan beliau yang sedia kurang itu di Twitter..

Melalui jawapan beliau di Twitter itu, nyata sekali beliau seorang yang angkuh dan hanya perasan yang beliau sahaja bijak pandai di Malaysia, orang lain semua bodoh.

Wahai Kak Pah #Listen....

Kalau benar anda begitu bijak dan enggan mendengar pendapat orang lain, beranikah anda menyahut cabaran oleh beberapa blogger yang 'kurang pandai' ini untuk berdebat???

Jangan risau, blogger di sini semuanya tidak berkelulusan tinggi jika dibandingkan dengan anda wahai Kak Pah #Listen...Jadi apa tunggu lagi?? Sahutlah cabaran untuk berdebat atau berforum.

Kalau berani sila jawab pautan berikut:

http://kerajaanrakyat.blogspot.com/

http://kerabubersuara.blogspot.com/2013/01/surat-terbuka-kepada-sharifah-zohra.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRzVdP+%28Kerabu+Bersuara%29#LISTEN bakal tewaskan GANGNAM STYLEListen...listen..listen...

Pelbagai kata-kata sindiran dan sinis dihamburkan kepada Sharifah Zohra Jabeen di atas tindakan biadap beliau yang menafikan hak seorang mahasiswi menyatakan pendapat.

Cukup biadap sekali sehinggakan perkataan yang digunakan oleh beliau untuk menyekat mahasiswi itu bercakap menjadi tagline yang popular di alam siber Malaysia.

Listen....Listen..Listen..

When I speak, you must listen..

But when you speak...I will grab your microphone away..

Insiden memalukan ini mendapat reaksi meluas dalam kalangan blogger-blogger, golongan intelektual dan juga golongan ulama sendiri.

Apa yang mengecewakan ialah sikap pengecut yang ditonjolkan oleh mahasiswa dan mahasiswi UUM yang tidak langsung menyokong rakan seperjuangan mereka malah memberi tepukan gemuruh serta sorakan bila mana rakan seperjuangan mereka diaibkan sedemikian rupa oleh ORANG LUAR.

Listen...listen..listen

When I speak, you must listen..


But when you speak...I will grab your microphone away..

Terang dan nyata....mahasiswa UUM sendiri telah menonjolkan sikap mereka yang sebenar...sikap takut dan hanya sanggup menjadi pak turut sahaja..langsung tidak memenangkan geng sendiri. Malah dengan jelas menjatuhkan martabat institusi mereka.

Apakah mereka tidak malu dengan rakan seperjuangan mereka di institusi lain? Langsung tiada semangat untuk pertahankan rumah sendiri bila diceroboh oleh orang asing yang terang menghina salah seorang penghuninya.

Listen...listen..listen

When I speak, you must listen..

But when you speak...I will grab your microphone away..

Universiti lain pula yang menyatakan sokongan padu terhadap mahasiswa berani itu (KS Bawani) dan mahu beliau sertai institusi mereka..Kalau penulis sendiri pun yang belajar di UUM, pasti tebal muka nak berdepan dengan masyarakat. Silap-silap berhenti terus, mohon di IPT lain..!

Langsung tiada nilai intelektual...hanya layak jadi pak turut sahaja bila tamat pengajian nanti. Rasanya di sini jelas, UUM gagal melahirkan bakal pemimpin yang berwibawa. Apa tidaknya, daripada ribuan mahasiswa yang hadir hanya seorang sahaja berani menyatakan pandangan yang melambangkan ketokohan beliau.

Kalaulah ada mahasiswa yang memiliki semangat untuk bangkit melawan dan pertahankan keintelektualan institusi anda, mengapa tidak bangkit pertahankan rakan seperjuangan itu??

Listen...listen..listen

When I speak, you must listen..

But when you speak...I will grab your microphone away..

BANGKITLAH...itu pun kalau ada yang berani..!!! (kata-kata cabaran dari penulis).


Imam Muda kita pun bersuara menyatakan pendapat beliau...anda mahasiswa UUM bagaimana?
Beranikah untuk nyatakan pendirian atau memang semuanya didik untuk hanya turuti sahaja apa orang cakap?? Kalau beginilah, gelaran mahasiswa itu langsung tidak layak untuk anda...


Penulis cukup kasihan dengan mahasiswa UUM ni...Mungkin mereka takut berdepan dengan tindakan dari pengurusan UUM kot...kalau betul maknanya betul la telahan penulis bahawa mahasiswa UUM sebenarnya pengecut..!!! (Lagi kata-kata cabaran).

Maklumlah...Naib Canselor mereka yang juga merupakan Pengerusi Majlis Profesor Negara pun lantang bersuara namun semuanya berpihak kepada kerajaan UBN..