11/10/11

Masih belum terlambat untuk berubah.....


 
Satu lagi taktik terbaru BN untuk menutup kelemahan mereka dalam merencanakan belanjawan bagi tahun 2012 dengan ‘mencipta’ satu lagi video seks yang didakwa memaparkan ketua umum parti PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ia jelas merupakan satu lagi tindakan terdesak Umno untuk mengalih perhatian rakyat dari belanjawan yang langsung tidak memihak kepada rakyat secara keseluruhan.

Penggunaan taktik video seks ini bukanlah perkara baru malah ia telah digunakan sejak zaman pemerintahan Tun Mahathir lagi untuk menumbangkan seseorang pemimpin.

Malah tradisi hina ini terus diguna pakai dalam usaha untuk meraih kepercayaan rakyat bahawa pemimpin yang menjadi mangsa fitnah itu tidak bermoral.

Permainan ini sebenarnya membuatkan rakyat semakin jelak dan muak kerana ia bukan sahaja membawa imej negatif kepada negara malah turut mencemarkan agama.

Sudah tentu ada pihak dari negara luar yang sebelum ini memandang tinggi terhadap moral negara Malaysia sebagai negara yang menjadikan Islam sebagai agama rasmi terhakis kepercayaan mereka.

Sudahlah video seks dijadikan sebagai senjata utama untuk berpolitik, ditambah pula dengan hidangan cerita-cerita seram yang penuh dengan unsur tahyul di kaca televisyen dan pawagam di negara ini.

Jadi tidak hairanlah jika universiti di negara ini langsung tidak tercatat dalam 400 universiti terbaik dunia. Apa tidaknya, jika sedari usia muda, golongan pelajar dan kanak-kanak dimomokkan dengan cerita seram dan skandal seks pemimpin, sudah tentu pemikiran mereka akan dipengaruhi oleh unsur negatif ini.

Yang bestnya, pihak yang bertanggungjawab menyebarkan video seks ini langsung tidak dikenakan tindakan malah tiada pun fail siasatan yang dibuka bagi membawa mereka ke muka pengadilan.

Sebab itulah pihak yang tidak bertanggungjawab ini semakin rancak mencipta dan menyiarkan rakaman aksi seks yang didakwa mereka melibatkan pemimpin pembangkang.

Kalaulah hukum Hudud dikuatkuasakan di negara ini, sudah pasti perkara fitnah-memfitnah, zina, korupsi dan juga jenayah-jenayah lain tidak akan berleluasa seperti sekarang.

Namun apakan daya, pemimpin yang mengaku dirinya Islam pun membangkang sekeras-kerasnya inikan pula rakyat marhaen yang sudah bertahun ditindas mahu bersuara menentang bangkangan itu.

Nak menyuarakan rasa ketidakpuasan hati terhadap proses pilihan raya pun dikenakan pelbagai tekanan termasuklah ditembak dengan meriam air dan juga gas pemedih mata.

Kalau rakyat betul-betul nak berubah, jadikanlah Pilihan Raya Umum ke-13 ini sebagai medan penentu untuk mengubah gaya hidup.

Magik: Belanja RM1 Juta dalam masa dua hari...




DS Najib sekali lagi membuat ‘magic’ apabila menghabiskan sebanyak RM1,072,213.22 ketika melawat Kazakhstan selama dua hari pada Jun lalu yang didakwa.

Hal ini didedahkan oleh Menteri Luar Negara Datuk Seri Anifah Aman ketika menjawab soalan bertulis Ahli Parlimen Batu, Tian Chua.

Dalam lawatan tersebut, DS Najib turut berjaya memeterai lima perjanjian antara Malaysia dan negara itu yang mana perbelanjaan bagi dokumen itu berjumlah RM323,268.19.

Manakala lawatan ke Perth pada 31 Ogos ingga 3 September lalu pula merupakan lawatan peribadi.
Bagaimanapun, katanya, DS Najib turut mengambil peluang bertemu pelajar Malaysia dan mengadakan perbincangan dengan wakil kumpulan Muslim di sana.

Banyaknya duit rakyat yang ‘berjaya’ dibazirkan. Bayangkan dalam masa dua hari sahaja sebanyak RM1 Juta duit rakyat lebur begitu sahaja.

Sedangkan jika rakyat biasa yang melancong ke Kazakhstan pun rasanya tak logik kalau mencecah RM10,000 inikan pula RM 1 juta. Duit sebanyak itu boleh tanggung keluarga penulis selama beberapa keturunan.

Ini dalam masa dua hari sahaja, apa yang dibelanjakan sampai sebanyak itu? Agak-agak kalaulah diberi satu juta, berapa lama boleh habiskan duit itu? Kalau dua hari juga, memang David Copperfield la....

Bob Lokman ditahan JAIS..



Salah seorang pejuang yang menegakkan agama Allah di negara ini, saudara Bob Lokman ditahan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) malam tadi atas alasan menyampaikan ceramah agama tanpa tauliah.

Beliau ditahan ketika berucap selepas solat Maghrib di hadapan kira-kira 70 jemaah di Masjid Kampung Sungai Lui, Hulu Langat, Selangor.

Ketika kejadian, beliau didatangi oleh seorang Pegawai Pejabat Agama sambil diiringi beberapa orang penguatkuasa (ada yang berambut merah katanya).

Seterusnya Pegawai itu menerangkan bahawa beliau telah melakukan kesalahan menyampaikan tazkirah tanpa tauliah yang dakwanya ia melanggar perintah sultan.

Apa yang pelik, dalam tazkirah yang disampaikan oleh beliau langsung tidak menyentuh soal politik sama ada berkenaan PAS mahupun Umno.

Yang penulis tahu, sultan bertitah agar tidak mempergunakan rumah Allah yakni masjid atau surau sebagai tempat untuk berpolitik.

Jadi apa motif pihak JAIS menahan orang yang menyampaikan tazkirah agama semata-mata tanpa sebarang unsur politik dan alasan menyampaikan tazkirah tanpa tauliah langsung tidak munasabah.

Salahkah seorang lelaki beragama Islam menyampaikan tazkirah agama kepada keluarganya walaupun lelaki itu tiada tauliah? Sedangkan ramai yang tahu bahawa pelajar-pelajar pondok dan juga madrasah (yang tidak ditauliah oleh kerajaan) lebih tinggi ilmu agamanya berbanding mereka yang ‘bertauliah’.

Kepada Abang Bob Lokman, teruskan perjuangan kerana ini hanya sedikit ujian dari Allah S.W.T. Kami sebagai saudara seagama akan terus menyokong pendirian Abang Bob untuk menegakkan agama Allah...ALLAHUAKBARR...!!!