10/01/13

TERKINI: Dah HIJAU, lagi mau flip flop ka PDRM???


Debaran semakin memuncak untuk menanti hari esok....mengapa? Kerana hari esok bakal menjanjikan pelbagai perkara yang diluar dugaan.

Tak payah tunggu esok, malam ni sahaja sudah pun mula menceritakan bibit-bibit permulaan episod flip-flop sang penguasa terhadap himpunan marhaen.

Ketua Polis Negara sudah bagi lampu hijau...hah tengok belom apa-apa dah lampu hijau, bukan biru ye.., pengurusan stadium juga sudah bagi hijau lagi, alih2 polis KL pulak keluar fatwa saran himpunan diadakan di Stadium Bukit Jalil.

Malam ni mungkin sarankan dulu, esok belum pasti saran tu jadi apa....kalau ikutkan yang lepas, memang pembaca sendiri pun dapat nilai dan baca apa permainan mereka bukan?

Apa yang pasti, hari esok akan menjanjikan satu ledakan gelora amarah dalam diri anak muda jika pisang masih juga tak henti-henti berbuah. Bukan setakat berbuah dua kali, malah tuan tanah kedaung kebun pisang pun mampu kalahkan kroni UBN.

 


TERKINI: Lokasi Check Point untuk peserta

Peserta #KL112 Sabtu ini diberi pilihan untuk berkumpul bersama pimpinan Pakatan Rakyat, NGO dan lain-lain kumpulan sebelum meneruskan perjalanan ke Stadium Merdeka. Diulang...meneruskan PERJALANAN ke Stadium Merdeka.
Bukan di Stadium Nasional Bukit Jalil sebagaimana yang dimomokkan oleh lidah rasmi Umno, Utusan Malaysia. Peserta diminta tidak berkumpul di jalanan sebaliknya meneruskan perjalanan ke Stadium Merdeka dengan penuh disiplin bagi mengelakkan sebarang masalah. 
Peserta himpunan kali ini dijangka akan melebihi daripada perhimpunan yang pernah berlangsung sebelum ini. Jadi anda diminta berdisiplin dan tidak melayan sebarang provokasi dari mana-mana pihak termasuklah dari 'peserta' lain.
Berikut beberapa lokasi bersama senarai kumpulan mengikut laluan masing-masing yang ditetapkan.

Masjid Universiti Malaya Jalan Pantai
 
Adam Adli – mahasiswa
Safuan Anang – mahasiswa
Raja Iskandar – PAS
YB Nurul Izzah
YB Ng Swee Lim
Brickfields
 
Aruchelvam – PSM
Maria Chin Abdullah – Empower
Raja Ratnam – Warga Aman
Faizal – OKU
Zunar – seniman dan kartunis

KLCC (Anak & Royalti)
 
Mazlan Aliman – Anak
YB Hussam Musa
YB Teng Chang Kim

Jalan Sultan (Selamatkan Kampung Warisan)
 
Cikgu Ishak Surin – Muafakat
YB Tan Kok Way
Pasar Seni (Wanita)
 
YB Dr Siti Mariah
YB Teresa Kok
YB Elizabeth Wong

Dataran Merdeka (Kumpulan Hijau)
 
YB Ronnie Liu
Wong Tuck

Kelab Sultan Sulaiman
 
SAMM
Anak-anak muda
Chegu Bard

Masjid Negara
 
YB Azmin Ali
YB Mujahid Rawa
YB Khalid Samad
termasuk warga kota yang singgah beribadat